voetbalzone

Janmaat wil meer: ‘Ja, laten we hopen dat deze assist het begin is’

Peter Nusselder24 jun 2014, 09:45
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 09:45
Advertentie

Over de resultaten van het Nederlands elftal kan niemand ontevreden zijn en vleugelspeler Daryl Janmaat is ook over zijn eigen prestaties op het WK in Brazilië te spreken, maar de rechtsback van Feyenoord wil zich in het vervolg van het toernooi eveneens onderscheiden in offensief opzicht.

voetbalzone

Bij zijn club trekt Janmaat met grote regelmaat mee ten aanval, maar nu Oranje wat behoudender speelt beperkt hij zich voorlopig voornamelijk tot zijn verdedigende taken. Toch leverde de rechtsback maandag de voorzet waaruit invaller Leroy Fer de bevrijdende openingstreffer binnen kon koppen tegen Chili. “Ik ben er erg blij mee. Daarmee zet je jezelf toch op de kaart”, vertelt Janmaat aan Helden.

“Aan de andere kant had ik er de eerste helft nog één kunnen geven”, blijft de rechtervleugelspeler kritisch op zichzelf. Janmaat zou zich graag wat meer met de aanval bemoeien. “Ja, laten we hopen dat deze assist het begin is.” Als het aan de Feyenoorder ligt, is het WK voor Oranje ook na het duel met Mexico nog niet afgelopen. “We zeiden tegen elkaar: we hebben drie keer gewonnen, nu moeten we zorgen dat het niet voor niks is geweest.”

Bezig met laden …