voetbalzone

‘Jans geniet van bezoekjes aan de lokale slager, V/d Brom blijft dezelfde’

Erik van Dam20 okt 2012, 08:38
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2012, 08:38
Advertentie

Liefst vier Nederlandse trainers zijn dit seizoen werkzaam in de Jupiler Pro League: John van den Brom (Anderlecht), Ron Jans (Standard Luik), Mario Been (RC Genk) en Adrie Koster (Beerschot AC). Wie de tot Belg genaturaliseerde Harm Van Veldhoven (KV Mechelen) meerekent, komt zelfs uit op vijf. De Hollandse invasie verloopt vooralsnog goed: alle trainers zitten nog op hun stoel.

/

Sinds vrijdag staat Van den Brom met zijn club gedeeld eerste; de trainer wordt in De Telegraaf onder de loep genomen en vergeleken met collega Jans in Luik. Filip Joos, een vooraanstaand tv-commentator, zegt dat het duo trainers het goed doet. Wel gelooft hij dat zij zich onvoldoende voorbereidden op hun vertrek naar België. “Michel Preud’homme keek op zijn minst vijftig dvd’s voordat hij naar FC Twente ging. We spelen een fysiek spel, waarbij veel fouten worden gemaakt en de tegenstander het voetballen onmogelijk wordt gemaakt.”

“Jans en Van den Brom hebben daar leergeld voor betaald. Van den Brom kan niet te lang teren op de plaatsing voor de Champions League”, denkt Joos. Journalist Thibaut Roland van La Dernière Heure prijst de moeite die Jans nam om zijn Frans bij te spijkeren. Toch waarschuwt hij de goedlachse trainer ook: “Als hij zijn persconferenties in het Frans doet, gaat alle nuance verloren in zijn betoog door een gebrek aan woordenschat. Dat kan gevaarlijk zijn. Jans ziet wel meer dan Van den Brom het wonen in België als een cultuurbad. Hij kan genieten van bezoekjes aan de lokale slager en zo. Van den Brom blijft overal dezelfde, of hij nu in Japan zit of in zijn huidige woonplaats Waterloo.”

Bezig met laden …