voetbalzone

Jans gepikeerd: 'Er staat al een grafzerk met 'Aad de Mos' erop'

Matthijs van Laar09 jun 2012, 09:12
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2012, 09:12
Advertentie

Ron Jans kan helemaal niks met de uitlatingen van Aad de Mos. Volgens de ervaren oefenmeester is de slagingskans van Jans bij Standard Luik ‘slechts tien procent’. “Ik vind dat niet prettig”, reageert de voormalig trainer van FC Groningen en sc Heerenveen in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Aad manifesteert zich in België als het geweten van de Nederlandse trainers.”

/

De kritiek van De Mos lijkt Jans daadwerkelijk te raken. “Hij heeft ook gezegd dat Standard een trainerskerkhof is. Wel, ik heb er even overheen gelopen en inderdaad, daar staat een grafzerk met 'Aad De Mos' erop. Dus ja…” Zelf heeft hij desondanks het grootste vertrouwen in een succesvol avontuur in de Belgische industriestad.

“Als we het publiek op Sclessin dominant en aanvallend voetbal hebben kunnen bezorgen, zal ik tevreden zijn. Als er jongeren doorgebroken zijn in de eerste ploeg, zal ik tevreden zijn. Als we een plek bij de eerste drie hebben gehaald, zal ik tevreden zijn. En als mijn eenjarig contract verlengd wordt, zal ik tevreden zijn. Want ik wil hier écht iets opbouwen”, besluit Jans.

Bezig met laden …