voetbalzone

Jans: 'Ik wil deel uitmaken van de rijke geschiedenis van Standard Luik'

Bart Kruyt29 mei 2012, 15:30
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2012, 15:30
Advertentie

Standard Luik stelde dinsdagmiddag een verrassende nieuwe trainer voor. De Belgische topclub werd in haar zoektocht met de nodige coaches in verband gebracht, maar niet met Ron Jans, die een eenjarig contract heeft ondertekend. "Dit is een club met een rijke traditie en ik wil deel uitmaken van de geschiedenis", zei Jans volgens Voetbal International bij zijn presentatie.

/

Jans komt over van sc Heerenveen, waar hij twee jaar werkzaam was. "Na tien jaar in de Eredivisie wilde ik ervaring in het buitenland opdoen, zonder daarvoor naar het andere eind van de wereld te moeten reizen", vertelde de coach. "Familie is immers ook belangrijk voor mij. Standard geeft mij die kans. Ik weet dat Frans hier de voertaal is en binnen drie maanden zal ik Frans spreken."

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet sprak lovend over zijn nieuwe coach. "De resultaten die hij met zijn twee vorige clubs behaalde in een competitie die bekend staat om zijn offensief voetbal, pleitten voor hem", meende de preses. "Voor Standard is het belangrijk om te winnen, maar ook om aantrekkelijk voetbal te tonen."

Bezig met laden …