voetbalzone

Jans kweekt op eerste trainingsdag goodwill bij fans: 'Jullie zijn Standard'

Bart Kruyt18 jun 2012, 19:35
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2012, 19:35
Advertentie

Ron Jans heeft de zware taak om Standard Luik de eerste landstitel sinds 2008/2009 te bezorgen. De coach tekende eind mei voor één seizoen bij les Rouches en heeft op de eerste trainingsdag bij zijn nieuwe werkgever direct goodwill gekweekt bij de achterban.

/

Frans is de voertaal op Sclessin en bij Standard wordt er doorgaans met argusogen gekeken naar een trainer die deze taal niet machtig is. Jans beloofde tijdens zijn presentatie al dat hij de Franse taal binnen drie maanden onder de knie zou hebben en coachte maandag tijdens de eerste training diverse spelers in het Frans en praatte ook in deze taal met de fans. “Wij gaan proberen om voor jullie een à twee keer per week de deuren van het trainingscentrum open te zetten. Want jullie zijn Standard. Ik wens jullie een goed seizoen”, zei Jans volgens NUSport.

De 53-jarige Zwollenaar hoopt op de volwaardige steun van zijn selectie. “Voor jullie ben ik een onbekende. Dat heb ik ook aan de spelers gezegd, maar dat zal veranderen. Jullie zullen me leren kennen. Ik heb één doel: een groep vormen en zo ver mogelijk brengen. Ik heb de spelers gevraagd om mij daarin te volgen en om vertrouwen te hebben.” De nummer vijf van vorig seizoen legde al Imoh Ezekiel (36 Lion FC), Dudu Biton (Charleroi) en Danny Verbeek (FC Den Bosch) vast voor het nieuwe voetbaljaar.

Bezig met laden …