voetbalzone

Jans lijkt laatste kans te krijgen: ‘Bereiden de match voor met onze trainer’

Peter Nusselder01 okt 2012, 11:45
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2012, 11:45
Advertentie

Na een succesvol seizoen met sc Heerenveen verruilde Ron Jans de Friese Eredivisionist afgelopen zomer voor Standard Luik, dat hoopte met de Nederlandse oefenmeester een rol te kunnen spelen in de titelstrijd in de Belgische competitie. Na negen wedstrijden staat Standard echter twaalfde.

/

Zondag ging ook de uitwedstrijd tegen KV Kortrijk met 2-1 verloren en het is niet vreemd dat er in België gespeculeerd wordt over een vroegtijdig vertrek van Jans. De clubleiding geeft de Nederlander evenwel nog een kans en lijkt hem hoe dan ook niet de laan uit te sturen voordat komend weekend het competitieduel met Anderlecht gespeeld is. “Als het tegen Anderlecht ook misgaat, zien we dan wel. We bereiden de match voor met onze trainer”, tekenen Belgische media op uit de mond van technisch directeur Jean-François De Sart.

De beleidsbepaler durft niet te zeggen hoe het kan dat Standard na negen wedstrijden pas tien punten heeft verzameld. “Een gebrek aan vertrouwen kan het probleem zijn. Ik weet het eigenlijk niet. We moeten het er van de week zeker over hebben. We gaan binnen de club alles eens goed bekijken en zoeken naar oplossingen. Je kunt er ook niet naast kijken dat we veel pech hebben gehad in de laatste matchen. We hadden die ook kunnen winnen. We hebben kwaliteit genoeg in de kern”, vindt De Sart.

Bezig met laden …