voetbalzone

Jans wil serieus nadenken over interesse van club in Denemarken

Erik van Dam28 mrt 2012, 22:06
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2012, 22:06
Advertentie

Ron Jans verlaat de Nederlandse velden wellicht na dit seizoen. De 53-jarige trainer beschikt over een aflopend contract bij sc Heerenveen, dat onder zijn leiding goed presteert en nog meedoet om de landstitel: slechts vijf punten scheiden de Friezen van de koppositie. Jans is bereid na te denken over een aanbieding van Odense BK. Het gerucht gaat dat de drievoudig kampioen van Denemarken Jans in de zomer wil halen als nieuwe trainer.

/

In gesprek met Politiken zegt Jans, die eerder acht jaar lang hoofdtrainer was van FC Groningen, dat de vermeende belanstelling van Odense wel iets met hem doet. “Het is vleiend om te lezen. Maar ik ben een eerlijk man, ik lieg nooit, dus ik kan zeggen dat ik nog niks heb gehoord van OB”, benadrukt de Heerenveen-coach aan het Deense medium. “Ik ben er ook klaar voor om coach te worden in het buitenland.”

“Ik heb in Japan gespeeld, dat was een mooie ervaring”, geeft Jans aan. “Ik sta overal voor open en wie weet wel in Denemarken. Ik heb Denemarken regelmatig bezocht en ik heb een aantal wedstrijden gezien in de Superligaen. Ik heb OB ook nog zien spelen tegen Lyngby, de laatste wedstrijd van het vorige seizoen, toen Lyngby degradatie voorkwam. Maar ik ken geen van de OB-spelers.”

Jans ging in 2002 aan de slag als hoofdtrainer van FC Groningen, de club die hij als speler ook diende. In 2010, toen hij de club vanuit de onderkant van de middenmoot richting de subtop had geleid, verliet hij de Trots van het Noorden en ging hij aan de slag bij streekgenoot sc Heerenveen. Na een twaalfde plek vorig seizoen is Heerenveen dit seizoen sterk en doet het mee om de bovenste posities. Jans wordt in de zomer opgevolgd door Marco van Basten.

Bezig met laden …