voetbalzone

‘Jans zou in Denemarken passen, hij is een fantastische trainer’

Peter Nusselder29 mrt 2012, 09:29
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2012, 09:29
Advertentie

Ron Jans gaat na dit seizoen weg bij sc Heerenveen. Hij liet al weten dat een avontuur bij Odense BK, dat geïnteresseerd zou zijn in de Nederlandse trainer, hem wel wat zou lijken. Thomas Enevoldsen, die Jans een jaar meemaakte bij FC Groningen, denkt dat zijn ex-coach bij de Deense club zou passen en heeft bijna alleen maar goede ervaringen met de oefenmeester.

/

“Ik denk dat hij goed in Denemarken zou passen”, zegt de elfvoudig Deens international in Ekstrabladet. “Tijdens het jaar dat hij mijn trainer was in Groningen heeft hij aangetoond dat hij een speelsysteem kan aanpassen aan het spelersmateriaal dat hij heeft, en hij houdt van technisch voetbal. Zo’n speelstijl zou hij ook bij OB kunnen introduceren”, vermoedt de aanvallende middenvelder van Groningen.

“Hij is een fantastische trainer”, vervolgt Enevoldsen. “Hij is een ongelooflijk vrolijk persoon, die zijn spelers enorm goed kan motiveren. Hij herkende mijn kwaliteiten en liet me spelen op de positie waar ik het best tot mijn recht komen. Mijn beste seizoen in Nederland was onder leiding van Jans. Hij kan dollen met de spelers, maar is ook niet bang om ze te straffen. Zo moesten we na een nederlaag eens tien kilometer lopen, omdat hij vond dat we dat verdiend hadden.”

Bezig met laden …