voetbalzone

Janse vertrekt naar Spanje: ‘Had ook contact met Betis en Sevilla’

Matthijs van Laar07 jul 2013, 17:40
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2013, 17:40
Advertentie

Jens Janse besloot zijn aflopende contract bij NAC Breda niet te verlengen en hij heeft nu een nieuwe club gevonden. De 27-jarige verdediger tekent dinsdag een tweejarig contract bij Córdoba, de nummer veertien van de Segunda División. De club uit Andalusië wil met Janse in de gelederen voor het eerst promoveren naar de hoogste klasse.

/

Janse kon naar eigen zeggen ook naar Turkije, Italië, Roemenië en Engeland. “Ik ben nog langs geweest bij Blackpool, maar mijn gevoel zei dat ik naar Spanje moest gaan. Ik heb nog contact gehad met Real Betis en Sevilla, maar dat werd niets”, zegt de Venlonaar tegen Voetbal International. Als de voormalig jeugdinternational van Oranje de medische keuring zonder kleerscheuren doorstaat, dan zal Córdoba het nieuws wereldkundig maken.

Janse speelde in de jeugd bij PSV, maar mede door de aanwezigheid van Kasper Bøgelund, André Ooijer en Michael Reiziger besloot hij te vertrekken. Bij Willem II ontpopte hij zich tot een prima rechtsachter en hij kwam uiteindelijk vijf seizoenen uit voor de Tilburgse club. In de afgelopen drie jaar kwam de Limburger dus uit voor NAC. Hij gaat nu voor het eerst een buitenlands avontuur aan.

Bezig met laden …