voetbalzone

Jansen bewondert superagent: ‘Hij heeft bijzondere band met spelers’

Gijs Freriks06 sep 2014, 22:20
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2014, 22:20
Advertentie

Jorge Mendes wordt weleens gekscherend de échte winnaar van de zomerse transferperiode genoemd. De 48-jarige zaakwaarnemer verdiende een kleine dertig miljoen euro aan de transfers van James Rodríguez, Ángel Di María, Radamel Falcao, Eliaquim Mangala en Diego Costa.

voetbalzone

Rob Jansen, zelf ook zaakwaarnemer, zegt in De Telegraaf grote bewondering te hebben voor zijn Portugese collega: “Ik heb hem afgelopen winter in Dubai in het bijzijn van UEFA-voorzitter Michel Platini, de clubpresident van Barcelona, Diego Maradona en andere coryfeeën de prijs gegeven voor beste voetbalmakelaar van het jaar. Dat is hij al drie seizoenen achtereen.”

“Mendes heeft een bijzondere band met zijn spelers. Hij is nauw verweven met ze. Ik ook. We ontmoeten elkaar een aantal keer per seizoen en bespreken dan grote voetbalzaken. We hebben een vriendschappelijke en zakelijke band. Maar hoe hij zakelijk opereert, daar heb ik niet veel mee te maken. We doen geen gezamenlijke deals.”

Mendes was vroeger dj, eigenaar van een videozaak en een nachtclub. Hij rondde in 1996 zijn eerste transfer af (die van de huidige Valencia-trainer Nuno Santo naar Deportivo La Coruña) en sindsdien ging het balletje rollen. Hij deed al voor meer dan een miljard euro aan zaken.

In beeld: de 25 duurste spelers uit de stal van superzaakwaarnemer Mendes

Bezig met laden …