voetbalzone

Janssen: 'Ik hoef niet aan het einde van de aanval te staan'

Erik van Dam30 jul 2011, 06:57
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2011, 06:57
Advertentie

Theo Janssen kruist zaterdagavond met zijn nieuwe club Ajax de degens met zijn oude club, FC Twente. De dertigjarige middenvelder was drie seizoenen actief in Enschede, maar liet de kans om zich bij de kampioen te voegen niet voorbijgaan. Logischerwijs preekt hij nu voor Amsterdamse parochie en dicht hij Ajax de beste kansen toe om zaterdagavond de Johan Cruijff Schaal te grijpen.

/

“Waarom? Omdat wij op Jan Vertonghen na geen geblesseerden hebben”, geeft Janssen te kennen in De Telegraaf. Hij denkt niet dat FC Twente spelers spaart voor de return van Champions League-voorronde tegen FC Vaslui. “Ajax had vorig jaar andere verplichtingen. Maar als je een wedstrijd speelt, wil je die gewoon winnen.” Als Janssen zelf zijn bijdrage weet te leveren, zou hij dat mooi vinden. “Ik denk dat ik belangrijk kan zijn. Ik speel nu meer controlerend, en dat is een positie die me ligt.”

Frank de Boer heeft met Janssen een prima spelverdeler in huis gehaald, al denkt Janssen dat hij in Amsterdam minder voor de goal zal komen dan vorig seizoen bij FC Twente. Toen was het liefst dertien keer raak in de competitie. Janssen zegt nu minder beslissend te zullen zijn. “Maar ik hoef niet aan het einde van de aanval te staan, voel me echt tevreden”, benadrukt hij.

Bezig met laden …