Janssen voor het eerst sinds november trefzeker bij zege Fenerbahçe

Chris Meijer28 apr 2018, 20:01
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2018, 20:01

Vincent Janssen heeft voor het eerst sinds 29 november 2017 weer eens een doelpunt gemaakt voor Fenerbahçe. De spits kwam als invaller in het veld en bepaalde de eindstand van het duel met Kasimpasa op 1-4, waardoor Fenerbahçe mag blijven dromen van de landstitel. De ploeg van trainer Aykut Kocaman stijgt door de zege naar de tweede plaats en kan rustig kijken wat de concurrentie zondag gaat doen.

De Turkse titelstrijd stevent af op een fantastische climax. Galatasaray gaat nog altijd aan de leiding, maar wordt op de voet gevolgd door Fenerbahçe, Medipol Basaksehir en Besiktas. Voor Cimbom staat zondag de topper tegen Besiktas op het programma, terwijl Basaksehir het opneemt tegen Osmanlispor. Om een serieuze kans te blijven maken op de titel, moest Fenerbahçe dus zien te winnen van Kasimpasa, dat de negende plaats in de Süper Lig bezet.

Het duurde een half uur voordat Fenerbahçe de voorsprong greep op bezoek bij Kasimpasa. Na een vlot lopende aanval bracht Hasan Ali Kaldirim de bal voor het doel, waar het leer door Souza werd binnen getikt. Vlak na rust kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Een inzet van Ilhan Depe belandde via Martin Skrtel achter Fenerbahçe-doelman Volkan Demirel. De bezoekers hadden vervolgens twaalf minuten nodig om weer op voorsprong te komen.

Özbayrakli zette zijn directe tegenstander in het strafschopgebied op het verkeerde been en schoot via de lat raak: 1-2. Een kwartier voor tijd gooide Valbuena het duel op slot door voor de derde Fenerbahçe-treffer te zorgen. De Fransman scoorde op aangeven van Giuliano, nadat het leek alsof de bal de achterlijn had gepasseerd. Janssen kwam een half uur voor tijd in het veld en bepaalde de eindstand in blessuretijd op 1-4. Fenerbahçe komt zo in punten gelijk met koploper Galatasaray, al speelde Cimbom dus wel een wedstrijd minder.