voetbalzone

Janssen wijst andere PSV’er dan Ramalho aan bij tegengoal: ‘Laat zijn man lopen’

Wessel Antes24 okt 2023, 23:38
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

Theo Janssen vindt niet dat André Ramalho de enige schuldige is bij het tegendoelpunt van PSV op bezoek bij RC Lens (1-1). De analist van RTL 7 is tijdens de nabeschouwing kritisch op Jerdy Schouten, die zijn man laat lopen. Volgens Janssen kan het überhaupt niet dat de Eindhovenaren bij een voorzet in ondertal staan in het eigen zestienmetergebied.

Na de fraaie openingstreffer van Johan Bakayoko moest PSV tien minuten later al een tegentreffer incasseren, toen Elye Wahi alert reageerde en een voorzet van Przemyslaw Frankowski promoveerde tot de gelijkmaker.

Sneijder keek vol ergernis naar het doelpunt van Lens. “We zeggen van tevoren nog dat die spits levensgevaarlijk is. Dan komt er een snelle voorzet van de zijkant en vind ik dit wel gewoon een verdedigende fout van Ramalho.”

“Je laat hem zo voor je komen...”, gaat Sneijder verder. “Terwijl je weet dat hij daar op loert. Zorg dan in ieder geval dat hij niet aan de bal komt, sta er dichter tegenaan en draai niet je rug erin. Desnoods geef je hem nog een zetje aan de voorkant, maar doe niet dit! We hebben het voor de wedstrijd al over hem gehad, maar hier maakt hij weer geen zekere indruk.”

Sneijder stelt dat Ramalho een kostbare fout heeft gemaakt. “Het zijn details, maar we praten hier over Champions League niveau...” PSV is door de remise in Lens nog altijd hekkensluiter Groep B van de Champions League. De Eindhovenaren hebben na drie wedstrijden slechts twee punten verzameld, maar delen de rode lantaarn met Sevilla. Het doelsaldo van de Spanjaarden is wel beter.

Janssen zoomt verder in op het tegendoelpunt van PSV en springt deels in de bres voor Ramalho. “Wat wel schrijnend is, op het moment dat de voorzet komt staat PSV gewoon in ondertal in de eigen zestien meter. Schouten laat gewoon zijn man lopen, dan is het ook lastig verdedigen.”

Toch erkent Janssen dat Ramalho zelf ook schuldig is. “Hij moet gewoon veel meer doen, want hij laat zich veel te makkelijk wegzetten, maar het mag niet dat de tegenstander een man meer heeft in de zestien meter. Dat kan gewoon niet. Terwijl de voorzet komt loopt er gewoon ineens een man minder.” Sneijder sluit af door de gevierde man, Wahi, te complimenteren. “Hij maakt hem wel fantastisch af!”

Bezig met laden …