voetbalzone

Januzaj: ‘Ik heb nu geen privéleven meer, je moet jezelf opofferen’

Gijs Freriks13 dec 2013, 19:25
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2013, 19:25
Advertentie

Adnan Januzaj tekende in oktober een gloednieuw contract bij Manchester United. Hij blijft daardoor, als het goed is, in ieder geval tot 2018 aan de Engels kampioen verbonden. De achttienjarige aanvaller voelt zich echter zo goed op zijn plek op Old Trafford, dat hij niet uitsluit dat hij de rest van zijn actieve carrière bij zijn huidige club blijft spelen.

/

“In het voetbal gaat het niet om leeftijd”, zegt de Brusselaar op de officiële website van the Mancunians. “Als je goed genoeg bent, moet je spelen. Ik denk dat de boss mij de kans heeft gegeven omdat hij dat vaker heeft gedaan. Hij is een toptrainer en weet precies wat hij met de spelers van plan is. Ik ben blij dat ik hier een contract heb getekend, ben hier erg gelukkig. Als ik mijn hele leven bij United kan spelen, zou ik daarvoor tekenen.”

Januzaj debuteerde in augustus in de Community Shield-wedstrijd tegen Wigan Athletic voor United. Hij scoorde bij zijn competitiedebuut twee keer tegen Sunderland (1-2 winst) en heeft inmiddels een vaste basisplaats bemachtigd. “Ik heb nu niet echt meer een privéleven. Je moet jezelf opofferen en dat is niet gemakkelijk. Maar ik voetbal om prijzen te winnen en ik wil de beste speler worden", aldus Januzaj.

Bezig met laden …