voetbalzone

Januzaj imponeert in eerste interland: ‘Bal achter standbeen hoort erbij’

Daniel Cabot Kerkdijk27 mei 2014, 08:50
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2014, 08:50
Advertentie

Adnan Januzaj maakte maandagavond zijn officieuze debuut in het nationale elftal van België. De aanvaller van Manchester United deed als invaller mee in de oefeninterland tegen Luxemburg (5-1 winst). Januzaj gaf meteen zijn visitekaartje af. “Die bal achter het standbeen, dat hoort bij mijn job. Ik moet dribbelen om het publiek te plezieren”, vertelde hij na afloop.

Januzaj kan op diverse posities uit de voeten en dat spreekt in zijn voordeel. “Links, rechts of centraal, dat is allemaal geen probleem voor mij. Ik kan op elke positie uit de voeten.” Romelu Lukaku maakte ook indruk. De bonkige aanvaller was de eerste Belg sinds Bob Peeters in 2001 met een hattrick in het tenue van de Rode Duivels. "Ik neem de wedstrijdbal mee naar huis. Die komt naast die van tegen Manchester United te staan", knipoogde Lukaku.

Wilmots was blij met de ruime overwinning, maar nier over de organisatie in de eerste helft. “De nonchalance moet er nog uit, maar we hebben nog drie weken om daaraan te werken”, benadrukte de bondscoach. “Ik ken dat: iedereen denkt aan het WK en gaat niet voluit in de duels.”


Bezig met laden …