voetbalzone

Januzaj krijgt serieuze kans: ‘Hij heeft 27 duels voor Man United gespeeld’

Peter Nusselder29 apr 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2014, 09:10
Advertentie

Marc Wilmots overweegt serieus om Adnan Januzaj mee te nemen naar het WK in Brazilië. De bondscoach van België heeft toegezegd dat hij de belofte van Manchester United opneemt in de selectie van 26 of 27 spelers die zich vanaf 19 mei voorbereiden op het toernooi om de wereldtitel.

voetbalzone

Garanties geeft de keuzeheer van de Rode Duivels niet, maar de negentienjarige Januzaj krijgt in ieder geval een serieuze kans om een plek in de 23-koppige WK-selectie af te dwingen. De jeugdige Belg brak dit seizoen door op Old Trafford. “Adnan heeft 27 wedstrijden voor Manchester United gespeeld”, vertelt Wilmots aan Het Laatste Nieuws. “Hij heeft me heel veel laten zien.”

De Belgische oefenmeester is ervan overtuigd dat Januzaj in de nationale ploeg niet alleen in een offensieve rol aan de zijkant zou kunnen spelen, maar dat het talent ook in de punt van de aanval kan worden opgesteld. “Dat is interessant, zeker omdat Christian Benteke niet meer beschikbaar is. Hij kan voor die positie in aanmerking komen”, doelt Wilmots op de geblesseerde spits van Aston Villa.

Bezig met laden …