voetbalzone

Januzaj senior woest op Wilmots: 'Maakt de situatie er niet gemakkelijker op'

Bart Kruyt16 okt 2013, 17:50
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2013, 17:50
Advertentie

Zakaria Bakkali heeft België verkozen boven Marokko en nu wordt de aandacht gericht op een andere jongeling die een knoop moet doorhakken wat betreft zijn interlandloopbaan. Adnan Januzaj werd geboren in België, maar ook Albanië, Engeland, Turkije, Servië, Kroatië én Kosovo zouden (al dan niet voor de toekomst) opties kunnen zijn. Marc Wilmots riep Januzaj al op voor de Belgische ploeg, maar het toptalent van Manchester United wilde nog niet komen opdagen.

/

De vader van Januzaj wil dat zijn zoon pas voor een land kiest als hij een basisplaats bij United heeft veroverd. Wilmots liep zodoende een blauwtje toen hij de creatieveling in extremis opriep voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Wales. Gesuggereerd werd dat Januzaj bepaalde garanties had geëist, maar Wilmots benadrukte dat hij zich niet zou laten chanteren: "Of ze nu bij Manchester United spelen of ergens anders, niemand krijgt van mij beloftes. Ik laat me niet vangen aan dat soort spelletjes", zei hij.

Deze teksten van de bondscoach leken in het algemeen en principieel bedoeld, maar de vader van Januzaj heeft woedend gereageerd. "Ik vind dit schandalig", zei Januzaj senior tegen Voetbalnieuws.be. "Wij hebben nooit gereageerd op selecties, telefoontjes en faxen van de nationale ploeg. Zij zijn vragende partij en niet wij. Dit gaat de situatie er echt niet gemakkelijker op maken. Wij zijn totaal niet te spreken over deze gewaagde uitspraken."

Bezig met laden …