voetbalzone

'Januzaj zal net als Ronaldo uitgroeien tot een grote speler'

Matthijs van Laar24 dec 2013, 15:50
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2013, 15:50
Advertentie
/

Adnan Januzaj komt nog maar net kijken, maar nu al is de jonge aanvaller een veelgezocht doelwit van de verdedigers in de Premier League. De jongeling wapent zich daartegen door zo nu en dan tegen het gras te gaan, hetgeen hem de afgelopen weken meermaals op kritiek is komen te staan. Manchester United-manager David Moyes snapt dat, maar weet dat zijn pupil de grens niet te vaak moet overschrijden.

Afgelopen weekend, in het competitieduel met West Ham United, werd Januzaj bijvoorbeeld bestraft met een gele kaart omdat hij zich in de ogen van de dienstdoende arbiter te eenvoudig liet vallen. "Dat was fout van hem", zei Moyes vrijdag. "Dat hebben we hem ook verteld. Hij zal dat moeten leren, maar hij is nog jong. Maar als je constant wordt geschopt en je moet altijd maar tackles ontwijken, dan moet je soms springen en vallen om pijntjes te vermijden."

"In de voorgaande duels werd hij vaak vanaf het begin al gezocht", vervolgde de Schotse coach. "De scheidsrechters doen daar weinig aan, het lijkt ze niet veel te kunnen schelen. Ik hoop niet dat hij eerst geblesseerd moet raken voordat er iets aan gedaan wordt." Een van Januzajs illustere voorgangers viel in zijn Premier League-periode dezelfde behandeling ten deel. "Cristiano Ronaldo kreeg ook veel schoppen en kijk eens waar hij nu staat. Adnan zal dezelfde ontwikkeling doormaken en uitgroeien tot een grote speler."

Bezig met laden …