voetbalzone

Japanner breekt Noors wereldrecord met verste kopgoal ooit

Bart Kruyt31 okt 2011, 07:10
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2011, 07:10
Advertentie

Jone Samuelsen heeft niet lang kunnen genieten van zijn wereldrecord. De Noorse middenvelder van Odd Grenland kopte vorige maand vanaf 57,3 meter raak tegen Tromso en schreef daarmee geschiedenis. Afgelopen weekend werd dit record verbroken in de Japanse J. League 2.

De rake kopbal van Ryujiro Ueda was nog eens extra bijzonder, omdat zijn treffer het winnende doelpunt betekende in de wedstrijd tussen Fagiano Okayama en Yokohama FC. Na een uittrap van Kentaro Seki, doelman van de bezoekers, kwam Ueda aanstormen en kopte hij de bal met een hoge snelheid terug. Seki verkeek zich volkomen op de stuit die het leder had, liet zich verrassen en werd gepasseerd: 1-0.

Na de wedstrijd werd gemeten dat Ueda 58,6 meter van het vijandelijke doel vandaan stond, toen hij raak kopte. Dat zou dus een nieuw wereldrecord betekenen, maar vooralsnog is dat niet officieel vastgelegd. Ueda reageerde na afloop van de 1-0 zege verbaasd: “Ik liep na mijn kopbal alweer terug naar mijn positie. Ik merkte pas dat ik gescoord had toen ik de mensen hoorde juichen.”

Bezig met laden …