voetbalzone

'Japanners bij hun kloten pakken'

11 aug 2008, 16:26
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2008, 16:26
Advertentie
Aanstaande woensdag is het voor het Olympisch elftal van Foppe de Haan do or die. Japan dient met minimaal twee doelpunten verschil geklopt te worden om kwalificatie voor de kwartfinales van de Olympische Spelen in eigen hand te houden. De coach heeft het strijdplan al uitgedacht.

”De tegenstander speelt steeds met andere spelers, en met een ander systeem. Waar ze niet van houden is als ze vanaf het begin worden aangepakt”, zo weet de Friese bondscoach. “Zo moet je tegen Japan spelen. Ze meteen bij hun kloten pakken.” Overigens is dat niet de enige remedie voor een goed eindresultaat. “We gaan Japan nog wel bestuderen”, voegde hij er dan ook aan toe.

Verwacht mag worden dat De Haan een aanvallend ingesteld team de wei in zal sturen in het Chinese Shenyang. “We hebben geen keus, we moeten met twee treffers verschil winnen. Daar ga ik mijn team wel op aanpassen. Ja, er kunnen wel wat verrassingen komen”, lichtte hij alvast een tipje van de sluier op.

Aanvaller Ryan Babel blikt eveneens vooruit op het cruciale treffen met de Aziaten. Hij beaamt dat Jong Oranje nog altijd niet naar z’n mogelijkheden heeft gespeeld, maar is tevens van mening dat de ommekeer plots kan komen. “Het kan zomaar ineens gebeuren dat we de sterren van de hemel spelen”, zegt de spits van Liverpool.

Ook hij klinkt, evenals zijn coach, strijdvaardig. “We gaan duidelijk voor de aanval. Dat kan best moeilijk zijn, want de tegenstander zal ongetwijfeld een bepaald eergevoel hebben, het toernooi niet met nul punten willen verlaten. Maar wij gaan er alles aan doen.”
Bezig met laden …