voetbalzone

Japanners willen investeren in Jupiler League-club: 'Hopen op iets moois'

Daniel Cabot Kerkdijk10 nov 2015, 06:15
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2015, 06:15
Advertentie

Het Japanse bedrijf Will-plus heeft interesse om Telstar van een forse geldinjectie te voorzien. De Jupiler League-club is al enige tijd in gesprek met Will-plus, dat echter nog twee kandidaten op het oog heeft. Telstar vindt het nog te vroeg om meer duidelijkheid te verschaffen, maar directeur Pieter de Waard erkent dat betaald voetbalclubs altijd op zoek zijn naar geld 'om de winkel draaiende te houden'.

voetbalzone

De mogelijke samenwerking zou veel verder gaan dan een gewoon sponsorschap. Het zou om een hoger bedrag gaan dan bij reguliere geldschieters en tevens wordt er gesproken over het stallen van Japanse voetballers in Velsen-Zuid. Egenaar Naruse heeft ook een belang in de Japanse J-Leagueclub Shonan Bellmare. Telstar heeft de uitstraling, de nabijheid van Schiphol en de relatief grote Japanse gemeenschap in de regio als voordeel, maar de andere gegadigde heeft een betere en grotere accommodatie tot zijn beschikking.

De Waard houdt nadrukkelijk een slag om de arm. "In de negen jaar dat ik als directeur bij Telstar werk, zijn we vijf keer min of meer benaderd door heel interessante partijen en dat heeft niet één keer tot iets concreets geleid", zo vertelt de sportbestuurder aan het Noordhollands Dagblad.

Bij Telstar is het niet de bedoeling dat Will-plus eventueel volledig eigenaar wordt, maar de financiële mogelijkheden zullen wel vergroot worden. "Wij koesteren dit contact en hopen dat er iets moois uitkomt. Maar er zal nog wat water door het Noordzeekanaal moeten voor we weten of we deze sponsor aan ons kunnen binden."

Bezig met laden …