voetbalzone

Japans Urawa Reds krijgt recordboete

11 jun 2008, 10:16
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2008, 10:16
Advertentie
De Japanse club Urawa Reds heeft een boete opgelegd gekregen van maar liefst 110.000 euro, een record in de J-League. Aanleiding hiervoor zijn de ongeregeldheden die plaatsvonden in het duel met rivaal Gamba Osaka.

De 3-2 overwinning van Gamba in het Saitma Stadion ontlokte de ergste rellen sinds de oprichting van de Japanse profcompetitie in 1993. Ook die club kreeg een geldstraf van 55.000 euro wegens de betrokkenheid van de eigen fans bij de rellen.

Zo’n 5.000 supporters van Urawa blokten de uitgang van het stadion, terwijl de ME op dat moment probeerde het gebouw binnen te dringen. Veiligheidshekken werden in de tussentijd gesloopt en stoeltjes moesten het ontgelden. Pas na drie uur kreeg de politie grip op de situatie.

Het iets te uitbundig vieren van de overwinning door de spelers van Gamba schoot de supporters van Urawa in het verkeerde keelgat. De Japanse international Tulio deed de gemoederen hoog oplaaien. Hij stormde naar de spelers van de tegenpartij toe en maakte daarbij enkele obscene gebaren. De vonk sloeg over naar de tribune, waar grootscheepse gevechten ontstonden.
Bezig met laden …