voetbalzone

Japanse bond kiest niet voor Nederlander maar voor Zaccheroni

Bart Kruyt30 aug 2010, 12:00
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2010, 12:00
Advertentie

Niet Ronald Koeman of Marco van Basten, maar Alberto Zaccheroni wordt de nieuwe bondscoach van Japan. De JFA laat maandag weten dat zij een akkoord heeft bereikt met de Italiaanse oefenmeester, die Takeshi Okada opvolgt. Voor hoeveel jaar Zaccheroni heeft getekend wordt niet bekendgemaakt.

De 57-jarige coach is de zesde buitenlandse trainer in de historie van het Japanse elftal. Het is geen verrassing dat er geen Japanner aan het roer komt te staan, want bondsvoorzitter Junji Ogura had na het WK al laten weten dat hij op zoek was naar een buitenlandse coach. Koeman en Van Basten werden genoemd, maar Zaccheroni kreeg de baan.

Voor de oefenmeester is het zijn eerste klus in het buitenland. Zaccheroni werkte jarenlang in Italie en stond daar aan het roer bij onder meer AC Milan, Lazio, Internazionale en Juventus. Bij laatstgenoemde ploeg vertrok hij vorig jaar, waarna hij werkloos thuis zat. Het is niet bekend of Zaccheroni volgende week, wanneer Japan oefent tegen Paraguay en Guatemala, al op de bank zal zitten.

Bezig met laden …