voetbalzone

Japanse kranten lyrisch: 'Zac is magisch, wat een verandering'

Bart Kruyt09 okt 2010, 12:13
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 12:13
Advertentie

Alberto Zaccheroni had zich geen betere start van het bondscoachschap van Japan kunnen wensen. De Japanners wonnen vrijdag een vriendschappelijke interland met 1-0 van Argentinië en de Japanse ochtendkranten komen zaterdag superlatieven tekort om de invloed van Zac, zoals Zaccheroni liefkozend wordt genoemd, te omschrijven. De oefenmeester zelf blijft rustig onder de complimenten.

/

“Zac is magisch, wat een verandering, wat een verrassing”, kopt de populaire sportkrant Sports Nippon Saturday met grote letters op de voorpagina. “Magische Zac: uit het niets”, bezigt Sankei Shimbun dezelfde woorden. Zaccheroni zelf vertelt tegenover de website van de wereldvoetbalbond FIFA er rustig onder te blijven. “Veel van onze spelers hebben kwaliteit, maar dat weten ze zelf niet. Ik hoop dat er meer spelers geloof in eigen kunnen krijgen door deze overwinning.”

De 57-jarige keuzeheer laat weten tevreden te zijn met de prestatie tegen de Zuid-Amerikanen. “Ik hoopte dat het team op het veld zou laten zien wat ik ze heb geleerd tijdens het trainingskamp. Ik ben zeer tevreden over dit aspect.” Dinsdag nemen de mannen van Zaccheroni het op tegen aartsrivaal Zuid-Korea, wederom een vriendschappelijke interland. “En dat is misschien nog wel een lastigere klus dan Argentinië”, besloot de bondscoach.

Bezig met laden …