voetbalzone

‘Japanse scherpschutter slaat na bedenktijd aanbieding van Chelsea af’

Erik van Dam12 mei 2015, 15:25
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 15:25
Advertentie
voetbalzone

Yoshinori Muto wil het beste voor zijn loopbaan en lijkt daarom een aanbieding van Chelsea van de hand te wijzen. Een maand geleden werd bekend dat Chelsea een formeel bod had uitgebracht op de 22-jarige middenvelder annex aanvaller van FC Tokyo. De voorzitter van de Japanse club bevestigde dat er een bod van vijf miljoen euro was gedaan en dat Muto nog geen beslissing had genomen. The Guardian weet dat hij dat inmiddels wél heeft gedaan en dat hij Chelsea vriendelijk heeft bedankt voor de belangstelling.

Muto denkt dat een transfer van FC Tokyo naar Chelsea zijn carrière geen goed zou doen. De concurrentie in Londen is fors en de Japans international gelooft niet, dat hij er gauw tussen zou kunnen komen. Een overstap naar de Eredivisie of naar de Belgische competitie zou het logische gevolg zijn van een transfer naar Chelsea en daar heeft Muto geen zin in. Hij voelt meer voor een overstap naar FSV Mainz 05, dat eveneens geïnteresseerd is.

“Ik wil er goed over nadenken”, zei Muto vorige maand al. “Waar moet ik naartoe, om me goed te ontwikkelen? Naar een team dat bij me past, waar ik aan spelen toekom en stappen kan zetten. Daar denk ik wel aan.” Inmiddels zou Chelsea dus een definitief ‘nee’ hebben ontvangen van de Japanse scherpschutter. Vorig seizoen scoorde hij dertien keer in de J-League en dit seizoen was hij al goed voor acht goals in elf wedstrijden.

Bezig met laden …