voetbalzone

Japanse spits Kato doet alles goed, maar schiet school niet naar finale

Erik van Dam12 jan 2011, 11:49
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2011, 11:49
Advertentie

De jonge spits Ikeda Kato van Rissho University High School in Japan zal voorlopig nog even met pijn terugdenken aan de halve finalewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Takikawa. Kato vergat in het duel sturing te geven aan de bal, nadat hij eigenlijk alles goed deed; hij vertrok op snelheid, kreeg de bal mee en omspeelde de keeper, maar liet daarna een honderd procent kans liggen.

In eerste instantie leek er niets aan de hand voor Rissho; de ploeg zette een prima aanval op en zag Kato vertrokken op een slimme pass vanuit het middenveld. De defensie stond te slapen en zag hoe de aanvaller alleen afging op de doelman. Die omspeelde hij behendig, maar daarna gunde Kato zichzelf de tijd niet om rustig af te ronden. In plaats van nog wat meters te maken en daarna binnenkant voet de bal in het doel te schieten, probeerde hij het te gehaast met links.

Dat gaf de bal echter de verkeerde richting mee en zorgde ervoor, dat Kato de buitenkans naast het doel plaatste. Tot overmaat van ramp bleek de misser van de jonge aanvaller nog fataal ook; Takikawa won de wedstrijd uiteindelijk na strafschoppen en ging door naar de finale van het schooltoernooi. De strijd wordt in Japan gezien als één van de belangrijkste amateurtoernooien die er is en wordt goed bezocht.

Bekijk hier de misser van Ikeda Kato:

Bezig met laden …