voetbalzone

‘25-jarige Ecuadoriaan’ weggestuurd uit selectie van Peru Onder-20

Peter Nusselder24 jan 2013, 11:15
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2013, 11:15
Advertentie

De selectie van Peru moet het tijdens het Zuid-Amerikaans kampioenschap Onder-20 doen met een speler minder; Max Barrios is weggestuurd, om een wel heel curieuze reden. De Peruviaanse voetballer zou namelijk niet zijn wie hij beweert te zijn en moet in peru tekst en uitleg gaan geven.

‘Barrios’ zou in werkelijkheid Juan Carlos Espinosa heten, 25 jaar oud en afkomstig uit Ecuador. Terwijl Peru en Ecuador het tijdens het toernooi in Argentinië tegen elkaar opnamen, meenden Ecuadoriaanse officials de voetballer te herkennen als hun landgenoot, die te oud is om deel te nemen aan het kampioenschap voor spelers tot twintig jaar en die bovendien het verkeerde land vertegenwoordigde.

Namens de Zuid-Amerikaanse voetbalbond laat woordvoerder Néstor Bénitez weten dat Barrios/Espinosa inmiddels is vertrokken uit Argentinië. “De meest recente informatie die we hebben is dat Barrios terugkeert naar Lima, om de situatie daar uit te leggen aan de Peruviaanse voetbalbond.” Volgens vader Barrios heeft zijn zoon echter niets misdaan. “Hij heeft een dubbele nationaliteit en heeft ervoor gekozen om te spelen voor Peru. Ik heb zijn geboortecertificaat, hij is geboren in 1995.”

Bezig met laden …