voetbalzone

47-jarige goalie wil Charleroi uit de brand helpen

09 apr 2009, 16:07
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2009, 16:07
Advertentie
Philippe Vande Walle staat mogelijk voor een opmerkelijke terugkeer in de voetballerij. De inmiddels 47-jarige keeperstrainer van Charleroi overweegt om aankomende zaterdag als reservedoelman plaats te nemen op de reservebank. De voormalig goalie hoopt zijn werkgever daarmee uit de brand te helpen.

Charleroi, de huidige nummer dertien van de Belgische Jupiler League, kampt met een keepersprobleem voor de wedstrijd tegen Excelsior Moeskroen. Eerste keeper Betrand Laquait is niet helemaal fit en Charleroi heeft maar één reservedoelman, namelijk de negentienjarige Cyprien Baguette. Hij zal zaterdag op de bank beginnen.

Mocht het talent hopeloos door de mand vallen of geblesseerd raken, dan zal Vande Walle klaarstaan om hem te vervangen. "We hebben alles al grondig nagekeken en als lid van de staf mag ik spelen”, zei Vande Walle, die negen jaar geleden zijn loopbaan als profvoetballer beëindigde. “Er is enkel een probleem met de verzekering, maar dat risico neem ik erbij. Ik ben wel al 47 jaar, maar ik verkeer nog steeds in goede conditie."
Bezig met laden …