voetbalzone

42-jarige Japanse grootheid stelt pensioen nog even uit

Bart Kruyt24 dec 2009, 07:18
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2009, 07:18
Advertentie

Masashi Nakayama plakt nog een hoofdstuk aan zijn loopbaan vast. De inmiddels 42-jarige Japanner, die zijn gehele loopbaan bij Júbilo Iwata speelde, wist na het aflopen van zijn contract lange tijd geen nieuwe club te vinden. Consadole Sapporo voorkomt echter alsnog dat Nakayama met pensioen gaat.

De veteraan is in eigen land een levende legende. Nakayama speelde negentien jaar voor Júbilo en was met zijn goede vorm medeverantwoordelijk voor de opmars van de club in de late jaren negentig. Bovendien brak hij de nodige records bij Júbilo en verscheen hij met vier hattricks op rij zelfs in het Guinness Book of World Records.

Verder is Nakayama de speler met de meeste doelpunten in de Japanse J-League (156 doelpunten) en pakte hij diverse individuele- en teamprijzen. Zijn loopbaan leek voorbij toen Júbilo besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen, maar tweedeklasser Consadole zorgt ervoor dat Nakayama blijft voetballen. “Ik hoop de fans hier gelukkig te kunnen maken”, zei de aanvaller in een korte reactie.

Bezig met laden …