voetbalzone

96-jarige moeder Ranieri barst in huilen uit: 'Hij heeft zichzelf hervonden'

Matthijs van Laar04 mei 2016, 17:25
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2016, 17:25
Advertentie

Claudio Ranieri is in Engeland niet weg te slaan uit de kranten, maar ook in Italië is er veel aandacht voor de succescoach van Leicester City. Nadat the Foxes afgelopen maandag de landstitel veroverden, doken de media op alles en iedereen rondom de oefenmeester. Zelfs de 96-jarige moeder van Ranieri werd opgezocht.

/

Renata Ranieri, die maandagmiddag nog door haar zoon werd opgezocht voor een lunch, kon het nauwelijks geloven toen haar ter ore kwam dat Tottenham Hotspur punten had laten liggen bij Chelsea. Ze barstte in tranen uit. “Claudio heb ik pas wat later gesproken. Hij was heel blij, net als wij allemaal. Nu kunnen we weer ontspannen”, zegt ze in La Repubblica.

Ranieri gaf afgelopen weekend al te kennen dat hij maandag naar Italië zou vliegen om te gaan lunchen met zijn moeder. Hij zat in het vliegtuig terug naar Engeland toen Chelsea en the Spurs het tegen elkaar opnamen. Bij terugkomst hoorde hij het goede nieuws, dat haar zoon volgens Renata meer status zal geven. “Hij heeft zichzelf in Engeland teruggevonden. In Rome wordt hij niet met genoeg respect behandeld.”

Bezig met laden …