Enric FranquesaImago

Jasper Cillessen keert strafschop maar reist puntloos terug naar Las Palmas

Jonathan van Haaster25 aug 2024, 21:57
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2024, 21:57

Jasper Cillessen heeft zondag voor de achtste keer in zijn carrière een strafschop gekeerd. De doelman van Las Palmas voorkwam daarmee dat Leganés op voorsprong kwam, maar moest uiteindelijk toch tweemaal vissen. De aansluitingstreffer van Sandro Ramírez kwam te laat: 2-1.

Bijzonderheden:

Tien minuten na rust kreeg Dani Raba vanaf de strafschopstip de kans om de score te openen. De Spanjaard koos voor de linkerhoek, maar dat deed Cillessen ook en dus bleef het bij 0-0. Cillessen heeft nu in totaal 8 strafschoppen gekeerd, 49 keer moest hij vissen.

Twintig minuten voor tijd pakte Leganés alsnog de voorsprong. Juan Cruz, die koud in het veld stond, sneed naar binnen en vond de bovenhoek met een heerlijke uithaal. Enric Franquesa besliste het duel door Cillessen van dichtbij te passeren. Ramírez maakte nog wel de 2-1, maar een punt zat er niet meer in voor de eilandbewoners.

Las Palmas staat na twee duels op één punt. Ook in de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Sevilla (2-2), stond Cillessen onder de lat. Leganés staat nu op vier punten uit twee duels. Volgende week wachten Cillessen en Las Palmas een grote uitdaging, wanneer Real Madrid op bezoek komt.