voetbalzone

‘Jasper vroeg of ik hem goed genoeg voor Barça vond, het was een verrassing’

Dominic Mostert03 nov 2016, 08:40
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2016, 08:40
Advertentie

Tim Krul leek de gedoodverfde opvolger van Jasper Cillessen, maar na diens transfer naar Barcelona verdedigt André Onana het doel van Ajax. De keeper uit Kameroen blikt in gesprek met El Confidencial terug op de laatste weken van augustus. "Het was natuurlijk een grote verrassing", vertelt Onana over de droomtransfer van Cillessen.

/

"Tijdens de training vroeg Jasper of ik dacht dat hij voor Barcelona kon spelen. 'Ja, maar Marc-André ter Stegen is heel goed', zei ik. Ik legde uit hoe hij speelde", vertelt Onana, die zelf in 2015 overkwam van Barcelona. "Later hoorde ik de geruchten en viel alles op zijn plaats. Peter Bosz zei dat Jasper dat weekend niet zou spelen. Hij vroeg of ik in orde was, omdat ik de volgende dag zou spelen."

"Jasper wenste me bij zijn afscheid veel geluk en vertelde me dat ik het prima zou doen. Het leek wel een voorgevoel, want in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles stopte ik een penalty en sindsdien hebben we niet meer verloren", vertelt Onana, die naar eigen zeggen niet bezig is met de concurrentie van Krul. "Hij is een geweldige keeper, maar de trainer bepaalt uiteindelijk. Ik heb veel geluk met hem. Ik weet dat ik altijd onder de lat sta, als ik goed speel."

Bezig met laden …