voetbalzone

‘Je creëert zeven kansen tegen Feyenoord, we schamen ons niet’

Erik van Dam28 nov 2015, 21:50
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2015, 21:50
Advertentie

Excelsior moet het in de regel vaak afleggen tegen Feyenoord wanneer de rechtstreekse duels op het programma staan. Vorig seizoen ging het tweemaal onderuit en ook zaterdag kon de bescheiden club uit Kralingen niet stunten tegen de ‘grote broer’: het werd 2-4 op Woudestein. Trainer Alfons Groenendijk vindt het geen beschamende uitslag en is trots dat Excelsior volop kansen wist te creëren tegen Feyenoord.

voetbalzone

Bij een 0-2 achterstand scoorde Daryl van Mieghem (’44) en bij een 1-4 achterstand wist Tom van Weert (’86) ook nog het net te vinden. “We zijn op de goede weg en hebben met elkaar afgesproken dat we meer wedstrijden willen winnen. Je creëert nu zeven kansen tegen Feyenoord en dat is knap. Zij schieten er alleen meer in”, constateert Groenendijk in gesprek met RTV Rijnmond.

De coach van de Kralingers geeft aan dat het verschil ‘m zit in de details. Hij is van mening dat collega Giovanni van Bronckhorst prima werk aflevert bij Feyenoord. “Het is een goed team met veel beweging en voetbal. We hoeven ons absoluut niet te schamen, alleen verliezen is altijd pijnlijk.”

Bezig met laden …