voetbalzone

'Je doelpunten moeten je ploeg wel aan titels helpen'

Thijs Post06 dec 2013, 14:49
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2013, 14:49
Advertentie

De kans is klein dat Cristiano Ronaldo en Dani Alves binnenkort bij elkaar op de koffie gaan. Eerstgenoemde lijkt op dit moment de grote favoriet voor het winnen van de Ballon d’Or en daar snapt de tweede helemaal niets van. “Het gaat er niet om wie de beste campagne voert, het gaat om de beste speler, degene die doelpunten maakt en prijzen pakt voor zijn ploeg.”

/

“Ik heb het helemaal gehad met de Ballon d’Or, wat een circus”, gaat de verdediger van Barcelona verder tegen El Mundo Deportivo. “Als je verkozen wilt worden tot beste speler van het jaar, moet je jouw ploeg met je doelpunten naar prijzen schieten. Cristiano moet veel beslissender worden. Hij maakt altijd doelpunten, maar belangrijke doelpunten?”

Ronaldo heeft de nationale ploeg van Portugal bijna eigenhandig naar het WK geschoten, maar dat is volgens Dani Alves niet zo’n bijzondere prestatie. “Met alle respect voor Zweden, maar het waren doelpunten in de play-offs. Dat kan toch niet belangrijk zijn. Belangrijke doelpunten hadden wel voor directe kwalificatie gezorgd.”

Bezig met laden …