voetbalzone

‘Je hebt hier zon en warmte en staat iedere dag met een goed humeur op’

Gijs Freriks09 okt 2016, 22:00
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2016, 22:00
Advertentie

Kevin-Prince Boateng heeft het naar zijn zin bij Las Palmas. De 29-jarige aanvallende middenvelder zette begin augustus zijn handtekening onder een contract voor één seizoen op Gran Canaria. Hij is er niet om vakantie te vieren, maar geniet er wel met volle teugen.

/

“Als voetballers hier willen spelen, dan begrijp ik hen heel goed, want je hebt hier zon en warmte. Je staat iedere dag op met een goed humeur”, aldus Boateng in een interview met Fox Sports. “Toen ik een club moest uitkiezen, trok het project van Las Palmas mij erg aan. De voorzitter en trainer waren erg duidelijk: dit is een kleine club, maar wel een club die mooi voetbal wil spelen.”

“Ik trof verder een geweldige atmosfeer aan op Gran Canaria. Ik heb in de vier topcompetities van Europa gespeeld: de Premier League, Bundesliga, Serie A en LaLiga. Iedere competitie heeft zijn pro’s en contra’s, maar het mooie aan het Spaanse voetbal is dat alle teams de bal graag willen hebben en écht willen voetballen. Las Palmas is er daar één van”, besluit Boateng, die tot dusverre twee keer scoorde in vijf competitiewedstrijden.

Bezig met laden …