voetbalzone

‘Je hebt Lewandowski niet nodig in het systeem van Guardiola’

Thijs Post06 aug 2013, 15:01
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2013, 15:01
Advertentie

Bayern München heeft Robert Lewandowski niet nodig. Dat zegt Ottmar Hitzfeld, bondscoach van Zwitserland en in het verleden succescoach van der Rekordmeister. Hitzfeld denkt dat trainer Josep Guardiola net als bij Barcelona met een ‘valse spits’ gaat spelen en dat Lewandowski, een echte nummer 9, niet in diens plannen past.

/

“Normaal gesproken heeft Bayern München hem niet nodig”, zegt Hitzfeld in gesprek met TZ. Hitzfeld wijst op de situatie van Mario Mandzukic: vorig seizoen was de spits een vaste waarde, maar onder Guardiola is hij in de voorbereiding niet zeker van een stek. “Als Mandzukic niet gaat spelen als een nummer 9, hoe gaat Lewandowski dan speelminuten krijgen?”, vraagt Hitzfeld zich af.

“Lewandowski is een echte nummer 9, hij is geen Lionel Messi. Ik vraag me dus af of je hem wel nodig hebt in het systeem van Guardiola”, besluit Hitzfeld. Lewandowski wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Bayern München, maar Borussia Dortmund wil hem ondanks zijn contract tot medio 2014 niet laten gaan.

Bezig met laden …