voetbalzone

‘Je kan geen speler hebben die alleen wat doet bij balbezit. Ja, Messi’

Gijs Freriks18 dec 2015, 17:44
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2015, 17:44
Advertentie

Aston Villa troefde in augustus onder meer Liverpool af door melding te maken van de komst van Adama Traoré. De aanvaller werd voor minimaal tien en maximaal twaalf miljoen euro overgenomen van Barcelona en Tim Sherwood zei al gauw dat de Spanjaard een kruising was tussen Lionel Messi en Cristoiano Ronaldo.

voetbalzone

De huidige manager Rémi Garde wil zo ver echter niet gaan en is in de Engelse media kritisch op de negentienjarige rechtsbuiten, die dit seizoen pas 95 minuten in actie kwam in de Premier League. “Hij is erg wisselvallig. Je kan geen speler hebben die over het veld wandelt en alleen wat doet in balbezit. Niemand kan dat. Ja, Messi misschien”, aldus Garde.

“Hij is erg talentvol, dat weten we. Hij heeft techniek en kan goed dribbelen, maar dat is slechts één onderdeel van het hele spelletje. Het gaat erom wat hij in een hele wedstrijd doet en we hebben harde werkers nodig. Ik zeg niet dat Adama niet hard wil werken, maar hij is jong en wisselvallig en daar moet hij aan werken”, besluit Garde. Barcelona kan Traoré binnen drie jaar overigens voor vijftien miljoen terugkopen.

Bezig met laden …