voetbalzone

'Je kunt gerust zeggen dat Richairo spectaculaire ontwikkeling doormaakt'

Peter Nusselder11 sep 2013, 12:30
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2013, 12:30
Advertentie

FC Groningen heeft na Arjen Robben weer de beschikking over een nieuw toptalent: de zeventienjarige Richairo Zivkovic kwam deze competitie in alle wedstrijden in actie en was al goed voor twee treffers. Trainer Erwin van de Looi is dan ook te spreken over de veelbelovende aanvaller.

/

Zivkovic, die op papier nog tot de selectie van Jong FC Groningen behoort, is volgens de coach goed bezig. “Je kunt gerust zeggen dat hij een behoorlijk spectaculaire ontwikkeling doormaakt”, laat Van de Looi weten in gesprek met Voetbal International. De oud-verdediger geeft voorts aan dat de jeugdinternational kwaliteiten heeft die ervoor zorgen dat hij lastig af te stoppen is.

“Als hij de ruimte krijgt, is hij levensgevaarlijk. Toch zal hij voetballend belangrijker moeten worden”, blijft Van de Looi kritisch op het talent. Zivkovic kwam dit seizoen ieder duel in het veld, maar moest wel elke keer op de bank beginnen. De trainer sluit echter niet uit dat er een basisplaats aan zit te komen voor de tiener. “Als hij zich zo blijft ontwikkelen, kan dat zomaar een keer gebeuren.”

Bezig met laden …