voetbalzone

‘Je kunt niet twee seizoenen missen en dan meteen terugkeren aan de top’

Robin Bruggeman09 sep 2016, 12:51
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2016, 12:51
Advertentie

Jack Wilshere koos er op de slotdag van de transferperiode voor om zich te laten verhuren aan AFC Bournemouth. De middenvelder, die de afgelopen jaren veel wedstrijden miste door blessureleed, hoopt bij the Cherries weer eens een volledig seizoen te draaien en daarna weer terug te keren naar Arsenal. Trainer Arsène Wenger heeft in ieder geval altijd een plekje voor de Engels international.

/

“We hebben erover gepraat. Hij had het gevoel dat hij niet genoeg kansen zou krijgen, want hij is er klaar voor om te spelen. Ik kon hem dat niet garanderen, dus daarom vonden wij het een logische beslissing om hem te verhuren. Op een gegeven moment heb je speeltijd nodig en ik kon hem dat niet garanderen”, vertelt de Fransman tijdens een perspraatje. “De uitdaging voor Jack is nu om wedstrijden te spelen. Je kunt er niet twee seizoen uitliggen en dan meteen terugkomen aan de top. Het is belangrijk dat hij weer gaat spelen.”

“Ik persoonlijk hoop dat hij zijn hele carrière bij Arsenal blijft. Hij is een speler van wereldklasse. Hij hoeft zich niet te bewijzen tegenover mij”, gaat Wenger verder. Wilshere werkt bij Bournemouth met Eddie Howe, die nu in de wandelgangen wordt genoemd als een mogelijke opvolger voor de trainer van the Gunners: “Om eerlijk te zijn weet ik niet wie ooit mijn baan over gaat nemen, dit soort vragen zijn onmogelijk te beantwoorden. Ik zal zo lang als ik hier ben mijn best doen en wens de man die na mij komt het beste.”

Bezig met laden …