voetbalzone

'Je moet met je hart spelen, daarom hoeft Van Marwijk niet te bellen'

Daniel Cabot Kerkdijk27 sep 2010, 08:01
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2010, 08:01
Advertentie

Ismail Aissati heeft 'met zijn hart' voor Marokko gekozen. Zelfs een telefoontje van bondscoach Bert van Marwijk kan de middenvelder van Vitesse, die van Ajax wordt gehuurd, niet op andere gedachten brengen. "Ik heb niet alle voor- en nadelen op een rijtje gezet, maar op mijn gevoel gekozen."

/

Aissati is niet van plan om zich over te laten halen. "Je moet met je hart spelen, dat heb ik bij Marokko", benadrukt de Utrechter desgevraagd aan de Gelderlander. "Nee, daarom hoeft de bondscoach ook niet te bellen." De ex-speler van PSV en FC Twente speelde in het verleden voor de jeugdselecties van Nederland, maar dat vormt geen belemmering om voor een ander land uit te komen.

Aissati maakt deel uit van de voorlopige selectie voor het kwalificatieduel van Marokko voor de Afrika Cup op 9 oktober tegen Tanzania. De Noord-Afrikanen staan binnenkort onder leiding van Eric Gerets. Zodra Al-Hilal is uitgeschakeld in het toernooi om de Aziatische Champions League, begint de Belgische oefenmeester aan zijn nieuwe baan als keuzeheer van Marokko.

Bezig met laden …