voetbalzone

'Je moet niet hopen dat mensen iets krijgen, dan krijg je het zelf'

Bart Kruyt04 dec 2010, 14:42
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2010, 14:42
Advertentie

Piet Velthuizen is nog zoekende bij Hércules. De voormalig doelman van Vitesse maakte in de zomer de overstap naar de Spaanse promovendus, maar moest zich tot zijn eigen verbazing schikken in de rol van tweede doelman. Juan Jesús Calatayud krijgt de voorkeur boven de Nederlander, maar Velthuizen hoopt niet op een blunder of blessure.

/

De international is wat dat betreft bijgelovig: “Je moet niet hopen dat mensen iets krijgen, dan krijg je het zelf”, zei Velthuizen tegen AD/Sportwereld. “Daar geloof ik echt in. Hard werken is het enige wat ik kan doen, dan komen de minuten vanzelf.” De sluitpost maakte vorige week zijn competitiedebuut en vierde dit met een 3-1 overwinning op Levante.

Velthuizen is nog niet gewend aan het Spaanse leven. “Ik ben nog steeds op zoek naar een restaurant waar ik vroeg kan eten”, aldus de 24-jarige keeper. “En soms mis ik mijn familie en de hond. Het is helaas te warm voor hem in Spanje. Hij is momenteel bij mijn schoonmoeder, ze is helemaal verliefd op dat beest. Ik skype regelmatig met mijn hond.”

Bezig met laden …