voetbalzone

‘Je moet van hele goeden huize komen om dit seizoen de titel te pakken’

Erik van Dam27 jan 2014, 13:22
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2014, 13:22
Advertentie

Dani Alves merkt dat de titelstrijd in Spanje er niet langer één is waarbij het tussen twee clubs gaat: Atlético Madrid heeft zich er serieus tussen gemengd als kanshebber. Barcelona en Real Madrid houden al langer rekening met los Colchoneros en Dani Alves denkt dat het team dat dit seizoen de Spaanse landstitel grijpt, daarvoor een zeer grote prestatie neer moet kunnen zetten.

voetbalzone

“Dit is een competitie geworden, waarin je van hele goeden huize moet komen om de titel te kunnen pakken. We hebben echt lastige tegenstanders en als je dan de titel pakt, voelt het extra goed”, zegt de rechtsback van Barcelona. “Er is nu sprake van een driestrijd, maar wij blijven tot de laatste dag vechten voor de winst. Ik voel me goed dit jaar en denk dat het erin zit”, aldus Dani Alves aan Barça TV.

“We zijn 2014 van start gegaan met een dosis nieuwe energie en dat is mooi. We moeten vanaf dit moment namelijk een erg hoog niveau halen”, weet de vleugelverdediger. Hij werd met Barcelona al kampioen in de seizoenen 2008/09, 2009/10, 2010/11 en 2012/13. Nu staan de Catalanen op doelsaldo aan kop (+44) voor Atlético Madrid (+38). Real Madrid heeft een punt minder en een doelsaldo van +39.

Bezig met laden …