voetbalzone

'Je speelt aanzienlijk meer topwedstrijden per seizoen dan in Eredivisie'

Matthijs van Laar02 sep 2011, 12:57
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2011, 12:57
Advertentie

Bryan Ruiz heeft vrijdag afscheid genomen van alle medewerkers van FC Twente. De Costa Ricaan werd woensdag richting Engeland getransfereerd, waar hij gaat voetballen voor Fulham. De technisch begaafde aanvaller sprak na zijn afscheid in Enschede met NUsport.

/

In hoeverre zijn stap naar de Londense club een sportieve verbetering is ten opzichte van FC Twente, weet Ruiz niet. “Dat zullen we binnenkort zien wanneer de teams tegen elkaar spelen in de Europa League”, zegt hij. Het spelen in de Premier League is uiteraard wel een pre. “De Premier League is de grootste competitie ter wereld. Je speelt aanzienlijk meer topwedstrijden per seizoen dan in de Eredivisie.”

Vlak voordat hij een contract ondertekende bij de ploeg van coach Martin Jol, mengde ook Newcastle United zich in de strijd. Daarnaast zouden Tottenham Hotspur en Arsenal hem gewild hebben. Ruiz geeft toe te hebben getwijfeld. “Een beetje, ik werd ongeduldig van het lange wachten. Maar uiteindelijk zijn de zaken gegaan zoals ik wilde, anders had ik niet getekend.”

Bezig met laden …