voetbalzone

‘Je vraagt je nog steeds af waarom je dit niet in de competitie terug zag’

Erik van Dam03 mei 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2014, 07:00
Advertentie
voetbalzone

Sparta Rotterdam finishte het seizoen in de Jupiler League als zestiende, maar ging dankzij het winnen van een periodetitel wel de play-offs in. In die play-offs versloeg de Kasteelclub meteen FC Eindhoven in de eerste ronde. Trainer Gert Kruys is verguld met die prestatie en hoopt dat Sparta de lijn nu door kan trekken. Hierna komt de club oog in oog te staan met de nummer zeventien van de Eredivisie.

“Ik ben blij dat spelers hebben laten zien dat ze kunnen knokken. En ik heb gemerkt dat de ploeg echt een eenheid is. We hebben denk ik met veel passie en strijd deze ronde gewonnen. Het was kicken dat er zoveel supporters waren, ondanks dat we het de laatste tijd zo slecht hebben gedaan”, gaf Kruys na de wedstrijd te kennen aan RTV Rijnmond. De zege op FC Eindhoven was pas de tweede onder zijn leiding als trainer, in achttien duels.

Dat er eindelijk weer eens iets te vieren viel bij Sparta, deed Kruys goed. Donderdag komt de nummer zeventien van de Eredivisie op bezoek bij Sparta en dat is iets waar de trainer nu al naar uitziet. Hij hoopt ook dat Het Kasteel dan weer bomvol zit. “Je vraagt je nog steeds af waarom je dit niet in de competitie terug zag, maar daar hebben we een streep onder gezet.” Kruys heeft geen voorkeur voor Roda JC of NEC, zegt hij.

Bezig met laden …