voetbalzone

'Je weet het: als Barça snel scoort, is het meestal 'hasta la vista'!'

Bart Kruyt11 mei 2016, 14:56
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2016, 14:56
Advertentie

Als Barcelona komende zaterdag wint van Granada, is de zesde landstitel in acht seizoenen tijd een feit, maar Granada-keeper Ivan Kelava waarschuwt de sterren uit Catalonië alvast: ondanks het al veiligstellen van lijfsbehoud, wil de club maar al te graag het titelfeestje van Lionel Messi en consorten verpesten.

"Het is een gekkenhuis hier, we zijn het voorkomen van degradatie al drie dagen aan het vieren", vertelt Kelava tegen Goal. Volgens hem is de voetbalclub mateloos populair in de stad. "Granada is een aparte plek, er zijn niet veel Real of Barça-fans. Er is geen andere sport dan voetbal in deze stad, dus is iedereen voor ons. De enige populaire sport hier (buiten het voetbal, red.) was ooit pingpong!"

Volgens Kelava staat de selectie van Granada dichter bij Real Madrid dan bij Barcelona. "De media hebben ons al meerdere keren gekoppeld aan Real. Ze publiceerden verhalen over Javi Marquez, die zijn zoon naar Luka Modric vernoemd zou hebben, spelers van ons die in Real B hebben gespeeld en lieten mijn foto's met Mateo Kovacic zien. Hij is een van mijn beste vrienden."

Toch weet Kelava dat Granada niet zomaar een goed resultaat neerzet tegen Barcelona. "Je weet hoe het gaat: als Barça snel scoort, is het meestal 'hasta la vista'!" Hij hoopt wel op een stunt. "In 2014 kwam Barcelona hier ook als favoriet, maar toen verloor het met 1-0. Stel je voor dat Messi, Neymar en consorten de titel hier verliezen..."

Bezig met laden …