voetbalzone

'Je zou bijna geloven dat Vanhaezebrouck de enige slimmerik is'

Bart Kruyt24 nov 2009, 07:30
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2009, 07:30
Advertentie

Hein Vanhaezebrouck overleefde al eens een crisisberaad, maar zijn positie bij Racing Genk is nog altijd niet zeker. Zijn ploeg staat halverwege het seizoen troosteloos elfde en afgelopen weekend werd de trainer uitgefloten door het eigen publiek. Dinsdagmiddag moet Vanhaezebrouck opnieuw op het matje komen.

Genk-voorzitter Herbert Houben is namelijk niet te spreken over de magere resultaten van de club, die altijd mee zou moeten kunnen doen om een plekje bij de eerste zes. Houben laakt de houding van Vanhaezebrouck die na elk puntenverlies altijd wel een uitleg klaar heeft. Volgens de preses moet zijn coach eens in de spiegel kijken.

"Hij mist de nodige dosis zelfkritiek", aldus Houben in het Gazet van Antwerpen. "Wij vragen ons af waarom hij beslissingen neemt die tegen de visie van andere specialisten indruisen. Je zou bijna gaan geloven dat hij de enige slimmerik is onder de trainers. Alleen blijkt dat niet uit de resultaten."

Houben doelt onder meer op de 3-4-3 opstelling die Vanhaezebrouck hanteerde tegen KV Kortrijk, een tactiek die andere trainers als compleet onrealistisch zien. "Genk is geen lab voor het uittesten van spelsystemen", meent de voorzitter. Dinsdagmiddag mag de trainer zich verantwoorden.

Bezig met laden …