voetbalzone

‘Je zou zeggen: de bondscoach belt me niet om mij direct te laten afvallen’

Gijs Freriks03 nov 2016, 08:25
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2016, 08:25
Advertentie

Stijn Schaars kwam door de aanwezigheid van Andrés Guardado en Jorrit Hendrix maar mondjesmaat aan spelen toe en deed derhalve een stapje terug. De 32-jarige middenvelder tekende een contract bij sc Heerenveen en had de clubs naar eigen zeggen ook niet voor het uitkiezen.

/

Schaars kreeg minder aanbiedingen dan hij misschien verwacht had, zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat clubs niet wisten dat ik al een jaar helemaal fit was. Clubs dachten dat ze een risico zouden nemen als ze met mij in zee zouden gaan, maar de waarheid is dat ik Guardado en Hendrix voor me had.”

De 23-voudig international van het Nederlands elftal had nog wel een reserverol kunnen blijven vertolken in Eindhoven, maar daar zag hij niets in. “Ik voel me nog steeds zó goed en wil graag laten zien dat ik niet op de bank wil zitten”, aldus Schaars, die vrijdag hoort of hij bij de definitieve selectie van Oranje zit voor de duels met België en Luxemburg. “Je zou zeggen: de bondscoach heeft me niet gebeld om me direct weer af te laten vallen. Maar of ik bij de echte selectie zit, hoor ik morgen wel.”

Bezig met laden …