voetbalzone

Jelen keert tijdig terug van knieblessure om te spelen tegen Real Madrid

Erik van Dam27 sep 2010, 19:00
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2010, 19:00
Advertentie

Auxerre treedt dinsdagavond met Ireneusz Jelen in de gelederen aan tegen Real Madrid, in de tweede groepswedstrijd van de Champions League. De groepsgenoot van Ajax in het Europese toptoernooi kan weer een beroep doen op de Poolse spits; dit weekend moest hij nog passen voor de competitiewedstrijd tegen AS Nancy. Knieklachten verhinderden hem ervan in actie te komen.

Trainer Jean Fernandez bevestigde tijdens zijn persconferentie dat hij Jelen weer kan inzetten. De afgelopen twee jaar maakte de 29-jarige aanvaller telkens veertien doelpunten in de Ligue 1. Zijn debuut in het hoofdtoernooi, twee weken geleden tegen AC Milan, kon Jelen nog niet opluisteren met een treffer. In de tweede voorrondewedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg scoorde hij al wel.

Auxerre, dat het in de competitie vooralsnog heel zwaar heeft met een zeventiende plaats, kan tegen de Spaanse topclub geen beroep doen op verdediger Jean-Pascal Mignot en middenvelder Anthony Le Tallec. Keeper Olivier Sorin, die er wel gewoon bij is, zegt in de vooruitblik naar het duel dat hij geen nachtmerries heeft van de voorhoede van Real. “Zodra we op het veld staan, vergeten we het formaat van de tegenstander”, zegt hij, doelend op het sterrenensemble van José Mourinho.

Bezig met laden …