Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jerdy Schouten houdt zich niet in tegen Turkije in kwartfinale EK: ‘Als het moet, dan pak ik geel’

Laatste update:

Jerdy Schouten staat 'op scherp' in aanloop naar de kwartfinale tegen Turkije op het EK. De middenvelder van het Nederlands elftal weet dat een gele kaart tegen de Turken als gevolg kan hebben dat hij moet toekijken in de halve finale, maar dat neemt hij niet mee als hij zaterdag het veld betreedt.

"Ik had het liever niet gehad", erkent Schouten donderdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het kwartfinaleduel met Turkije van zaterdagavond. "Uiteindelijk is het een kwartfinale en ga je door, of ga je naar huis. Als ik geel moet pakken, dan moet ik hem pakken."

"Ja, zo is het", voegt de middenvelder daaraan toe met een kleine glimlach. Verslaggever Pascal Kamperman van ESPN benadrukt nog maar eens dat Schouten in het geval van een gele kaart tegen Turkije een eventuele halve finale op het EK mist.

"Als het team uiteindelijk doorgaat, dat is het allerbelangrijkste", stelt Schouten het belang van het Nederlands elftal voorop op EURO 2024.

Kamperman wijst vervolgens op de week die volgde na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk. Oranje leek herboren tegen Roemenië, maakte een veel betere indruk en wist met maar liefst 0-3 te zegevieren in de achtste finale. Schouten krijgt de vraag of de voorbereiding op de kraker tegen Turkije op dezelfde manier kan worden ingevuld.

"Door het besef dat die wedstrijd tegen Roemenië niet ineens goed is gegaan. We zijn heel veel met elkaar bezig geweest, om het zo goed mogelijk voor te bereiden. En dat doen we nu precies hetzelfde naar Turkije toe."

Bosz


PSV-trainer Peter Bosz is trots op Schouten en zei eerder al tegen bondscoach Ronald Koeman dat de middenvelder tot grootse dingen in staat is. "Elke voetballer moet zelfvertrouwen hebben, anders sta je niet goed op het veld. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat ik bij het Nederlands elftal kon komen."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zo hoort het ook, Turkije is een fysieke ploeg en je moet 100% geven.

Pas als de stand het toelaat kan je wat voorzichtiger zijn in de duels.

4 juli 2024 om 16:03
0

Dat valt reuze mee hoor. Turkije heeft 2 gele kaarten tegen Georgië, 3 tegen Portugal en 2 tegen Oostenrijk gepakt. Dat ze zoveel gele kaarten hebben gepakt tegen Tsjechië zegt meer iets over de scheidsrechter (die trouwens ook 7 gele kaarten aan Tsjechië heeft gegeven) dan over Turkije zelf.

4 juli 2024 om 16:28
0

Hij zegt toch niks verkeerd alleen dat Turkije fysiek sterke ploeg is en je vol in het duels moet gaan, is positief, en ik ben met je eens over de wedstrijd tegen Tsjechië scheidsrechters was het echt kwijt

Ik vind die gele kaarten maar apart, ik snap best als je 3x achter elkaar geel pakt dat je dan pas een schorsing krijgt maar bij twee is het toch overkill?

Protesteren lijd al snel tot geel en dan heb je opstootjes waar de hele bank ook nog eens geel krijgt, je wilt toch gewoon dat de sterkste efltallen op het veld staan? Vind het maar niets.

4 juli 2024 om 15:58
0

2 in 5 wedstrijden is vooral overkill. Zeker met de belangen die er zijn.

4 juli 2024 om 16:10
0

Dan protesteer je toch niet? Als je je dan ook niet met opstootjes bemoeit heb je al die problemen al verholpen.

4 juli 2024 om 16:17
0

@misseva88 Ja oke maar als je zelfs de meest ervaren spelers geel ziet krijgen ervoor kan je toch "geel" voor protesteren in een aparate categorie zetten en niet meetellen voor een schorsing? Het is eenmaal emotioneel op het veld en dan krijg je soms iemand die terug praat tegen de scheids.

Ik ben het er mee eens dat ze hiervoor geel kunnen krijgen maar niet dat het meteen een schorsing moet opleveren, gele kaarten spelen al een groot belang tussen landen als ze op gelijke punten eindigen en het onderlinge resultaat hetzelfde is.

4 juli 2024 om 17:52
0

Bij rugby zijn er toch ook emoties op t veld, daar protesteren ze ook niet. Geel voor protesteren in een aparte categorie? Goed idee, 3 wedstrijden schorsing, dan leren ze het wel af (uiteraard niet pas mee beginnen op een eind toernooi)

Publiek heeft een hekel aan protesteren en opstootjes, dus hoe minder hoe beter

4 juli 2024 om 16:10
0

@lukex
Of je wilt gewoon van die irritante protesterende spelers af en opstootjes. Zwaar irritant om te zien en daarom al goed dat alleen nog de aanvoerder in gesprek mag gaan met de scheidsrechter.
Prima regel, die 2 gele kaarten.

4 juli 2024 om 16:19
0

Ik heb ook zat aanvoerders gezien die geel hebben gekregen hoor, die van de Turken bijvoorbeeld de laatste wedstrijd hiervoor, kreeg geel omdat ie verhaal ging ophalen - die wedstrijd tussen Turkije en Tjseschie is een mooi voorbeeld, aan het eind komt er een kleine opstoot waar twee spelers het aan de stok krijgen en het eindigt in 8 gele kaarten, het mag best meetelen voor een eventueele rode kaart maar voor een schorsing is het absurd.

4 juli 2024 om 17:50
0

Haha mooi is dat. Protesteren is negens voor nodig en opstootjes ook niet. Gewoon dom als je zo geel pakt. En je krijgt geel omdat je iets doet wat niet mag, als je daar geen straf aan verbindt, wat maakt die kaart dan uit. T is of een te harde tackle (ja onkunde of dom dus in de meeste gevallen) of een tactische overtreding om een counter eruit te halen. Je kunt dat ook niet doen, waardoor er weer een kans komt voor de tegenstander en het publiek dus de grote winnaar is.
Ze hebben niet voor niets 26 man mee, als je je niet kunt inhouden mag je ff zitten

4 juli 2024 om 19:03
0

Ik vind het een fantastische regel. Niet van die irritante zuid Amerikaanse taferelen. Dat gezuig bij de scheids na elke overtreding. Ze mogen ook nog sneller geel trekken voor fopduiken. De volgende stap is niet meer uitleggen wat mag bij corners, maar gelijk een penalty geven bij beethouden. Ja, dat levert de eerste 20 wedstrijden minstens 25 penalty's op. Maar daarna houd dat vanzelf op, net zoals het met 5 man naar een scheidsrechter rennen.

5 juli 2024 om 20:59
0

Juist voor protesteren en opstootjes (en tijdrekken en schwalbes) mag van mij structureel direct geel getrokken worden. Iedere wedstrijd gebeuren die dingen aan één stuk door. Waardeloos voorbeeld vind ik dat.

5 juli 2024 om 21:53
0

Mearte, zo mogen ook geel krijgen hiervoor ik met het met je 100% eens, ik vind alleen niet dat zo een kaart moet meetellen voor een schorsing, een gele kaart heeft anders al genoeg impact.

Vond dat blauwe kaart idee niet eens zo dom, blauw voor tijdtrekken/klagen en deze is gewoon een gele kaart maar telt niet mee voor eventueele schorsingen.

Liever niet, we hebben geen goede vervanger voor hem in de selectie.

4 juli 2024 om 16:07
0

Ach, je bent zo goed als je laatste wedstrijd inderdaad maar ik denk dat als je die pot tegen Oostenrijk zag, je hem prima had kunnen vervangen voor Blind. De communicatie verdedigend en overname door De Vrij (en van Dijk) met name liep alles behalve gesmeerd. Daar waar Blind ook nog qua passing minimaal de kwaliteit van Schouten heeft. Neemt niet weg dat we het winnende team van afgelopen dinsdag gewoon in tact moeten houden eerst.

4 juli 2024 om 16:11
0

Dan zou ik eerder een Geertruida of Ake doorschuiven. Blind tegen een dynamisch middenveld is zelfmoord.

4 juli 2024 om 16:19
0

Het hangt erg van de tegenstander af wie Schouten bij een evt. gele kaart kan vervangen. Tegen het saaie, ondermaatse Engeland zou ik het wel aandurven met Blind of desnoods Veerman. Tegen Zwitserland zou ik eerder Geertruida of Aké neerzetten.

4 juli 2024 om 16:21
0

Nu ben ik natuurlijk een Blind adept, maar zelfmoord vind ik echt overdreven. Zoals het tegen Oostenrijk ging, was zelfmoord. Blind heeft zelfs dit jaar nog bewezen centraal z'n mannetje te staan in grote potjes in La Liga. Nu zou je met hem op 6 toch ook nog de gevestigde namen Van Dijk en De Vrij, daar waar laatstgenoemde op mij echt een zwakke indruk achterlaat, een vrij solide centraal blok hebben staan met ook nog geweldige voortzetting in de vorm van Blind. Nogmaals, als de communicatie tussen Schouten en het centrale duo beter gaat dan tegen Oostenrijk (tegen Roemenie was er veel minder druk en stootkracht van de tegenstanders), dan hoeft het niet te veranderen maar als Schouten om welke reden dan ook vervangen moet worden is Blind naar mijn idee een veel betere optie.

4 juli 2024 om 16:42
0

Myvision. Wat was Blind zijn laatste potje op 6 en hoe geweldig pakte dit uit? Volgens mij is het toch al een tijd geleden dat een coach dat nog met hem aandurfde?

4 juli 2024 om 19:09
0

Ik zou zelf ook niet voor Blind gaan, maar voor Geertruida of Ake. Zijn beide wat minder aan de bal dan Blind, maar zijn wel wendbaar en snel.

Het is een wedstrijd op zich en ik hoop dat de spelers zich niet gaan inhouden. Je moet het uiteindelijk eerst ook maar eens zien te winnen. De Turken leggen er in ieder geval behoorlijk wat energie en passie in. Als je dat kan matchen (en als je een scheidsrechter hebt die affluit als het over de schreef gaat), dan maak je een kans. Anders lopen ze over je heen. Qua techniek ben ik niet zo bang voor de Turken. Tegen Oostenrijk was het ook met hakken over de sloot

Hoop het ook niet. Vind het wel apart, dat je zo lang last hebt van een gele. Ook nog eens een relatief twijfelachtige kaart van Schouten volgens mij?

Schouten, Malen, Veerman en Dumfries op scherp geloof ik. Vooral Schouten, maar liever ook niet Malen en Dumfries die geel pakken. Zou ideaal zijn.

Veerman is de enige die het mij niet zal schelen, gezien je nog Gravenberch hebt

Hij leek tegen Oostenrijk heel erg bewust van het feit dat hij bij een gele kaart geschorst zou zijn voor een volgende wedstrijd. Hij kan met zijn woorden wel zeggen dat hij er geen probleem mee heeft mocht hij een gele kaart pakken, maar ik moet het zien. Ik hoop er niet op dat hij er een pakt, want hij is onze belangrijkste middenvelder.

We zullen zien. Ik heb hem er liever de volgende wedstrijd bij, maar als hij zich in gaat houden komt er geen volgende wedstrijd. Turpin heeft goede dagen en slechte dagen, hopelijk zaterdag een hele goede. Een onterechte kaart voor Jerdy zou ik heel slecht trekken.

Bizar, tweede geel = schorsing. Wie verzint zoiets? Dumfries en Veerman staan eveneens op scherp.

4 juli 2024 om 17:49
0

Schandalig dat yellow shaming.

Ik hoop van harte dat Schouten in de basis blijft als frenkie ook weer basis staat. Zou best een heerlijk middenveld zijn

Man. Ik begin steeds meer fan te worden van schouten. Hij heeft geen haarbandje nodig ofzo.

Als er iemand de eredivisie (weer) is ontgroeid is hij het wel, hopelijk een mooie transfer straks. Ipv Veerman maar naar Real Madrid.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren