voetbalzone

‘Jeremie Frimpong kan voor 40 miljoen euro vertrekken naar Europese top’

Mart van Mourik04 jul 2023, 21:12
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 21:12
Advertentie

Arsenal wil zich gaan versterken met Jeremie Frimpong, zo meldt BILD dinsdagavond. De Nederlandse rechtsback staat onder contract bij Bayer Leverkusen en zou naar verluidt voor circa veertig miljoen euro de overstap kunnen gaan maken naar Londen. Bij the Gunners wordt Frimpong mogelijk ploeggenoot van Jurriën Timber, die op het punt staat om overgenomen te worden van Ajax.

Volgens de berichtgeving is manager Mikel Arteta op zoek naar een razendsnelle vleugelverdediger om zijn ploeg te versterken. Met dat criterium in het achterhoofd is de Spaanse oefenmeester uitgekomen bij Frimpong, die afgelopen seizoen met een topsnelheid van ruim 36 kilometer per uur de snelste speler was van de Bundesliga. Naar verluidt heeft Arsenal een bedrag van veertig miljoen euro gereserveerd voor de 22-jarige vleugelverdediger.

Bij Arsenal zou Frimpong onder meer de concurrentiestrijd aangaan met Ben White, al doet Arteta vooral beroep op hem wanneer er gekozen wordt voor een overwegend defensief systeem. De Nederlandse rechtsback moet volgens de trainer ingezet worden in de wedstrijden dat Arsenal op de aanval speelt.

Frimpong is overigens niet de enige speler die op het lijstje met kandidaten staat van Arsenal, want ook João Cancelo wordt als eventuele versterking genoemd door de Duitse sportkrant. Na een huurperiode bij Bayern München is de Portugees teruggekeerd naar Manchester City, maar het is vooralsnog onduidelijk of the Citizens bereid zijn Cancelo definitief te laten gaan. Ook Benny Henrichs (RB Leipzig) wordt in het lijstje met transfertargets van Arteta geplaatst.

Bezig met laden …